Wilco van het Hul Tester (ISTQB® Certified)

Werkervaring

 1. Tester (ISTQB® Certified)

  Coöperatieve VGZ
  April 2016 - heden

  Als tester ben ik verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle primaire testtaken en activiteiten. Ik zorg voor een testbasis die voldoende is om de testwerkzaamheden conform afspraken uit te kunnen voeren. Ook draag ik zorg voor het opstellen en uitvoeren van testcases en het vastleggen en communiceren van de bevindingen met alle betrokken partijen. Daarnaast houd ik me bezig met testautomatisering.

 2. Technisch Online Marketeer

  International Wellness Resorts
  April 2014 - heden

  In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het functioneel en technisch ontwerpen en up to date houden van alle websites evenals het opzetten, analyseren en optimaliseren van e-mailings en zoekmachine optimalisatie.

  Ik draai mijn hand niet om voor het schrijven van een:
  • - usability-analyse
  • - functioneel ontwerp
  • - optimalisatie-rapport
  om daarna te helpen bij de uitvoering er van.

  Verder is het mijn taak om de resultaten van de online marketing acties te analyseren, te evalueren, te rapporteren en te optimaliseren en mee te denken over de mogelijkheden. Ook geef ik online marketing campagnes vorm en implementeer deze. Performance optimalisaties en laadtijd verbeteringen van alle websites heeft ook een belangrijke rol in mijn takenpakket.

  Mede daardoor heb ik veel ervaring waar het zaken betreft als:
  • - wireframes en flowcharts
  • - usability en content optimalisatie
  • - online marketing en analytics integratie
  • - Realisatie Interactie Ontwerp, Functioneel Ontwerp en Technisch Ontwerp
  • - Website Optimalisatie
  • - Usability Testing
  • - Google Analytics rapportages
  • - Content analyse
 3. Front-end Developer

  Orange Juice Interactive
  Juni 2011 - december 2013 (2 jaar 7 maanden)

  Als Front-end Developer zorg ik ervoor dat een grafisch ontwerp tot leven komt als website of webapplicatie. Ik ben bij Orange Juice de spil tussen design en development, een positie die vaak vraagt om creatieve (technische) oplossingen. Hier gaat de taak van Front-end Developer verder dan het opzetten van een template op basis van een grafisch ontwerp. Er wordt verwacht dat ik aan de hand van ontwikkelingen in mijn vakgebied zelf ook vernieuwende (usability) oplossingen kan aandragen bij de designers.

  Hierbij is het vanzelfsprekend dat een website wordt opgezet volgens de W3C richtlijnen en SEO-technisch zo goed mogelijk in elkaar zit. Bij dit alles staat het usability aspect en cross-browser compatibility hoog in het vaandel.

 4. Web Designer / Front-end Developer

  Beslist.nl
  Juni 2009 – Mei 2011 (2 jaar)

  Op BESLIST.nl kan je meer dan 24 miljoen producten van 9152 shops snel en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Op prijs, maar ook op kenmerken als betalingsopties, keurmerken en levertijd. Verder kan je informatie over een product inwinnen door maar liefst 454.412 productbeoordelingen van andere consumenten en experts te lezen. Ook heb je de mogelijkheid om 9.998 video-reviews te bekijken die je informeren over de verschillende producten.

  Mijn taak is het creëren, optimaliseren en monitoren van alle HTML en CSS. Het meest belangrijk is de performance van de site. Denk hierbij aan het optimaliseren van afbeeldingen en hoe deze gebruikt worden (sprites) en minimaliseren van codes.

 5. Senior Web Designer

  Wazzup Inc.
  Juni 2006 – Mei 2009 (3 jaar)

  Software ontwikkeling binnen een software development team dat ontwikkeld volgens SCRUM.

Opleidingen

 1. Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

  Bachelor, Communication & Multimedia Design

  De tijd dat mensen de krant lazen voor het laatste nieuws, de tv aanzetten om vermaakt te worden en een folder doorbladeren om te zien wat er in de winkel te koop is, is voorgoed voorbij. Onze maatschappij en onze visie op de media maken grote veranderingen door. Smartphones, tablets, Interactieve televisie, virals en PODcasting zijn de buzzwords van vandaag. E-commerce is verweven met content die we zelf selecteren en waar we al multitaskend doorheen bladeren. Online of offline. Draadloos of op dvd. Maar dat is morgen weer anders… Wat blijft, is dat alle nieuwe ontwikkelingen draaien op multimediatoepassingen. Toepassingen, die jij hebt ontwikkeld, ontworpen of geadviseerd!

 2. Deltion College

  Filiaalbeheerder, Retail Management, Filiaalbeheerder

  Als ondernemer detailhandel werk je zelfstandig in de detailhandel in uiteenlopende winkelformules in zowel de food als non-food sector. Je geeft leiding aan een kleine zelfstandige onderneming. Voor het voeren van een goed beleid stel je een ondernemingsplan op met alle ideeën, gegevens en cijfers die van belang kunnen zijn. Je formuleert het beleid op het gebied van commercie, financiën, organisatie, personeel en logistiek. Met de verzorging van je winkel, assortimentskeuze, persoonlijk contact met de klant en een goede serviceverlening zorg je voor klantenbinding en het behalen van goede omzetresultaten. Je zorgt verder voor een netwerk om de marktpositie te versterken. Je hebt een uitvoerende en aansturende rol en je bent verantwoordelijk voor het eigen takenpakket, voor de medewerkers en de resultaten van de onderneming.

Interesses

Social media

Website Performance and Optimization

Research

Functioneel ontwerpen

Technisch ontwerpen

User Experience

Wireframing

Usability

Accessibility

Grafische software

Adobe Photoshop

Adobe Illustrator

Adobe Fireworks

Webdevelopment

Adobe Dreamweaver

Microsoft Visual Studio

Programmeren

HTML

CSS2 / CSS3

jQuery

MS Office

Word

Excel

Powerpoint

Taalvaardigheid

Nederlands

Mondeling goed

Schriftelijk goed

Engels

Mondeling goed

Schriftelijk redelijk